5 Ιούλιος 2015, 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2015, 18:18

Κείμενο-παρέμβαση για την Ελλάδα από τους προέδρους του γαλλικού και του ιταλικού Κοινοβουλίου

  • Κείμενο-παρέμβαση για την Ελλάδα από τους προέδρους του γαλλικού και του ιταλικού Κοινοβουλίου
    Ο πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου Κλωντ Μπαρτολόν

«Δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο η Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογραμμίζουν, σε κοινή τους δήλωση, ο πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου Κλωντ Μπαρτολόν και η Ιταλίδα ομόλογός του Λώρα Μπολντρίνι.

Οι θεσμικοί παράγοντες των δύο χωρών συνυπογράφουν άρθρο στην ιστοσελίδα της Libération. Αμφότεροι καταγράφουν απόψεις που επικεντρώνονται στην ελληνική κρίση και στο μεταναστευτικό. 

«Έχουμε σήμερα τη δραματική αποκορύφωση της ελληνικής κρίσης με το δημοψήφισμα», τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ αναρωτιούνται ποια είναι η εξήγηση στο γεγονός «ότι δεν καταφέραμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συμφωνίας με την ηγεσία μιας οικονομίας, που δεν ζυγίζει περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ».

Επισημαίνεται ακόμη ότι «οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τελευταία στην Ελλάδα από την τρόικα απέτυχαν» και παραθέτουν στοιχεία από «τις ζημιές που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Σε άλλο σημείο του άρθρου, η κατάσταση στην Ελλάδα παρομοιάζεται με μια λανθασμένη ιατρική συνταγή, η οποία όχι μόνο δεν φροντίζει, αλλά αντίθετα διακινδυνεύει τη ζωή του «ασθενή».

«Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, ανεπίλυτα θέματα όπως αυτό της ελληνικής κρίσης ή του μεταναστευτικού, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις χώρες μας, είτε το θέλουμε είτε όχι» καταλήγουν οι πρόεδροι των δύο Κοινοβουλίων.