4 Ιούλιος 2015, 00:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούλιος 2015, 00:28

FT: Σχέδιο για «κούρεμα» 30% στις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ

  • FT: Σχέδιο για «κούρεμα» 30% στις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ

Έκτακτο σχέδιο ανάγκης για «κούρεμα» καταθέσεων κατά τουλάχιστον 30% για αποταμιεύσεις από 8.000 ευρώ και πάνω επεξεργάζονται οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times. Το δημοσίευμα επικαλείται επιχειρηματίες και τραπεζίτες οι οποίοι έχουν άριστη γνώση της ελληνικής κατάστασης. 

«Αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί άμεσα», αναφέρει πηγή, η οποία τονίζει παράλληλα ότι το «κούρεμα» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, όταν η Ελλάδα επιστρέψει σε πρόγραμμα διάσωσης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα πως οι ελληνικές τράπεζες είναι κλειστές από την Δευτέρα και ότι οι καταθέτες μπορούν να τραβούν από τα ΑΤΜ έως 60 ευρώ την ημέρα. Επιπλέον, επικαλείται Έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι δήλωσαν πως τα χρήματα που υπάρχουν στα ΑΤΜ φτάνουν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.


Το δημοσίευμα των Financial Times

Σημειώνουμε πάντως ότι η  πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, με δήλωσή της στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε εντελώς ανυπόσαστο και εκ του πονηρού το δημοσίευμα.