3 Ιούλιος 2015, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2015, 18:56

Ο Τσίπρας επιμένει στα ψέματα, λέει ο Σαμαράς

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ με το δικό του τηλεοπτικό μήνυμα απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε ότι στο παρά ένα λέει ψέματα με στόχο να βγάλει τη χώρα από το ευρώ με τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού. Παρά το γεγονός ότι και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς ανεβάζουν τους τόνους, και οι δύο στα μηνύματά τους κάνουν αναφορές στην ανάγκη να παραμείνουν οι Έλληνες ενωμένοι.

«Επικαλείται σήμερα την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ. Και λέει πάλι ψέματα! Γιατί η ίδια έκθεση κατηγορεί τη δική του κυβέρνηση πως είναι αυτή που επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας, από κάθε άποψη, τους τελευταίους πέντε μήνες», αναφέρει ο τέως πρωθυπουργός ο οποίος επαναλαμβάνει ότι η ψήφος της Κυριακής είναι «ναι» ή «όχι» στο ευρώ.

Σαμαράς: Δεν ψηφίζουμε αν συμφωνούμε με εκείνη ή την άλλη πρόταση. Γιατί ό,τι κι αν ψηφίσει ο κόσμος, τώρα μας είπαν ότι θα υπογράψουν συμφωνία μέσα σε 48 ώρες. Αυτό που δεν έκαναν επί πέντε μήνες.

Ο πρόεδρος καταλήγει στο τηλεοπτικό του μήνυμα: «Καλώ όλους τους Έλληνες, ό,τι κι αν πιστεύουν, να φτάσουν στις κάλπες ενωμένοι. Και το κυριότερο: ό,τι κι αν ψηφίσουν, να είναι ενωμένοι και την επόμενη μέρα».