3 Ιούλιος 2015, 16:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2015, 15:59

Επιστολή-μυστήριο βρέθηκε σε μπουκάλι

  • Επιστολή-μυστήριο βρέθηκε σε μπουκάλι
    Απόσπασμα από την επιστολή που βρέθηκε στο μπουκάλι

Μια γλώσσα διαφορετική από τις άλλες που βρέθηκε σε μήνυμα κρυμμένο σε μπουκάλι προκαλεί πονοκέφαλο στις ρωσικές Αρχές καθώς δεν την έχουν ξαναδεί ποτέ.

Το μπουκάλι με την επιστολή-μυστήριο, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Strana Kaliningrad, βρέθηκε στη ρωσική κάποτε στρατιωτική πόλη Μπαλτίισκ, στην περιοχή Καλίνιγκραντ και φαίνεται να είναι από τη σοβιετική εποχή.

Οι εργάτες που εντόπισαν το μπουκάλι αρχικά δεν θεώρησαν ότι έχει κάποιο ενδιαφέρον. Το μόνο περίεργο ήταν ο φελλός και το υλικό με το οποίο ήταν σφραγισμένο. Για αυτό και πήραν την απόφαση να το σπάσουν. Με έκπληξη είδαν ότι η επιστολή ήταν γραμμένη σε μια αινιγματική γλώσσα, την οποία δεν αναγνώριζαν.

Έτσι την πήγαν στις Αρχές που με τη σειρά τους φώναξαν γραφολόγους, ο οποίοι όμως επίσης έπεσαν σε τοίχο...

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως τα καλλιγραφικά στοιχεία προέρχονται από το λατινικό αλφάβητο και ότι ένα από τα κυρίαρχα γράμματα στην επιστολή είναι το «e».

Δημοσιογράφοι της Strana Kaliningrad εκτιμούν πως η επιστολή ίσως συντάχθηκε από πράκτορες των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών. Μια, άλλη, ανατρεπτική εξήγηση για το ποιος θα μπορούσε να την είχε γράψει δίνει ο Σεργκέι Αλέσνικοφ, ειδικός ασφαλείας υπολογιστών: την έχουν γράψει παιδιά, που τους αρέσει να κάνουν σπαζοκεφαλιές!