3 Ιούλιος 2015, 12:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2015, 12:10

Καταβάλλονται τα επιδόματα-παροχές του ΟΑΕΔ από την Εθνική Τράπεζα

  • Πρόσληψη 1.882 ανέργων σε hot spot από τον ΟΑΕΔ
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τους δικαιούχους επιδομάτων-παροχών του ΟΑΕΔ, οι οποίοι δεν έχουν κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ, εξυπηρετεί από σήμερα η Εθνική Τράπεζα μέσω του δικτύου των 317 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

Συγκεκριμένα θα καταβληθεί μέρος των:

  • Τακτικών επιδομάτων λόγω ανεργίας,
  • Επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων,
  • Βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελών και ανεξαρτήτων απασχολούμενων.

Το συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό επιδομάτων-παροχών σε καθέναν από τους δικαιούχους κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας μέσω των υποκαταστημάτων που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, ορίζεται σε 120 ευρώ κατά ανώτατο όριο.

Για την ημερομηνία και την ώρα έναρξης πληρωμής των επιδομάτων-παροχών στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ.

Επιπλέον, όσοι δικαιούχοι δεν διαθέτουν κάρτα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για έκδοση χρεωστικής κάρτας. Οι ανωτέρω πράξεις διενεργούνται σε εφαρμογή της από 2 Ιουλίου 2015 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β΄, αρ. φύλλου 1343).

Τέλος, υπενθυμίζεται από την ΕτΕ ότι στο δίκτυο των 317 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, γίνονται δεκτές αιτήσεις έκδοσης νέων χρεωστικών καρτών για όλους τους ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο Νόμο 3869 (ρύθμισης οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά).