16 Ιούλιος 2013, 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:21

Γιατί ακυρώθηκε το ραντεβού Ιερώνυμου - Σόιμπλε

  • Ιερώνυμος: Δώστε τέλος στην ωμή βία στη Γάζα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να δει ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η επίσκεψή του στην Αθήνα.

Τώρα έκπληξη προκαλεί η στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φαίνεται πως ακύρωσε το ραντεβού του με τον Ιερώνυμο αφού κάποιοι φαίνεται ότι φοβήθηκαν πως ο Αρχιεπίσκοπος θα τα «ψάλλει» στον Γερμανό υπουργό και θα δημιουργήσει επικοινωνιακά προβλήματα.

Οπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός στα Νέα, διάφοροι παράγοντες έκριναν ότι το άνοιγμα του Σόιμπλε στον Ιερώνυμο θα δημιουργούσε προβλήματα, με δεδομένη τη στάση που έχει κρατήσει ο Αρχιεπίσκοπος τελευταία.

Φοβήθηκαν, λοιπόν, ότι θα μιλήσει αντιμνημονιακά κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αλλά βεβαίως και στη συνέχεια μπροστά στις κάμερες.

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά το δημοσίευμα των Νέων: «Δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι εν λόγω αναζητούν τρόπους για να "κοντύνουν" τον Ιερώνυμο στην κοινή γνώμη, έστειλαν τα σχετικά μηνύματα στους Γερμανούς και η συνάντηση ακυρώθηκε.»

Πηγή: protothema.gr