3 Ιούλιος 2015, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2015, 08:26

Οι Γερμανοί λένε «ναι» στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

  • Οι Γερμανοί λένε «ναι» στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τάχθηκε το 60% των Γερμανών σε δημοσκόπηση που υλοποίησε το γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Το ένα τρίτο των 1.001 ερωτηθέντων (68%) απάντησε ότι την κύρια ευθύνη για την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα φέρει η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ μόλις το 4% είπε ότι φταίνε οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Το ένα τέταρτο των Γερμανών (24%) απάντησε ότι και οι δύο πλευρές φέρουν εξίσου την ευθύνη.

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, οι Γερμανοί είναι διχασμένοι, με το 45% να τάσσεται υπέρ της παραμονής και το ίδιο ποσοστό κατά.

Το 69% των ερωτηθέντων απάντησε επίσης ότι ανησυχεί πολύ ή πάρα πολύ για την κατάσταση στην οποία θα περιέλθει ο ελληνικός λαός στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

Το ένα τέταρτο των Γερμανών (24%) ανησυχεί πολύ ή πάρα πολύ για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ελληνική χρεοκοπία στη γερμανική οικονομία, ενώ το 31% ανησυχεί για τις επιπτώσεις στη συνοχή της ΕΕ και το 19% για τις δικές του οικονομίες.