2 Ιούλιος 2015, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2015, 00:09

Χιλιάδες κόσμου σε Παρίσι και Τουλούζη φώναξαν υπέρ του «όχι» (φωτο)!

  • Χιλιάδες κόσμου σε Παρίσι και Τουλούζη φώναξαν υπέρ του «όχι» (φωτο)!
    Διαδήλωση υπέρ του «όχι» σήμερα στο Παρίσι (Φωτ.: EPA / Ian Langsdon)

Χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού σήμερα με σκοπό να προτρέψουν τους Έλληνες πολίτες να απορρίψουν τα προγράμματα λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters έκαναν μια έμμεση έκκληση, να ψηφίσουν οι Έλληνες «όχι» στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή με επίκεντρο τη συμφωνία με τους πιστωτές.

Η εκτίμηση της αστυνομίας για τη διαδήλωση αυτή ήταν πως συμμετείχαν περίπου 3.000 άνθρωποι.

Την οργάνωσαν στελέχη της αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις, αριστερά και ακροαριστερά κόμματα.

«Τέλος στη Λιτότητα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, διαγραφή του χρέους», «Αντίσταση στην Ελλάδα, στη Γαλλία» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που έγραφαν τα πανό στην πλατεία της Βαστίλης και φώναζε το πλήθος των διαδηλωτών.

Επίσης στο πανό που κρατούσαν οι συμμετέχοντες στην αρχή της πορείας, το σύνθημα έγραφε: «Με τους Έλληνες, ενωμένοι εναντίον της λιτότητας: Αρνούμαστε τις διαταγές του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Ο ευρωβουλευτής Ζαν-Λικ Μελανσόν, συνιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς (PG), εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πήγε να διαδηλώσει ενάντια «σε έναν αποκλεισμό της Ελλάδας, που έχει οργανωθεί με στόχο να γονατίσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα». «Για το ποσό του 1,5 δισεκατ. ευρώ θα προκαλέσουν μία καταστροφή αυτού του μεγέθους;» διερωτήθηκε.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις κάλεσαν σε αυτήν την κινητοποίηση στο όνομα του «σεβασμού των δημοκρατικών επιλογών των λαών» και με στόχο να απορρίψουν τις πολιτικές λιτότητας.

Και στην Τουλούζη, περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης κρατώντας πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα: «Υποστήριξη στον ελληνικό λαό: από την Αθήνα στην Τουλούζη, σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι στη λιτότητα».