2 Ιούλιος 2015, 20:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2015, 20:15

Καμμένος: Ο Στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό

  • Καμμένος: Ο Στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό
    Ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό». Ειδικότερα, είπε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωσή του από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία.

»Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας».

Επιπλέον επισήμανε ότι «ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους» και πρόσθεσε ότι «ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό «για τη διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται προς την πλευρά των εταίρων μας και δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις». 

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, ανέφερε πως «στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία. Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος διά στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης».

Και κατέληξε πως «ο πρωθυπουργός για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί. Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αντιδράσεις από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.