2 Ιούλιος 2015, 20:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2015, 19:45

Ποντιακή γιορτή και με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας

  • Ποντιακή γιορτή και με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας
    Στο μνημείο σύμβολο για την περιοχή, που είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ποντίων, είχαν φωτογραφηθεί κατά την περσινή τους επίσκεψη οι βετεράνοι της ΑΕΚ με κατοίκους (φωτ.: Dimis Koumis)

Ξεκινούν την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας, οι εορτασμοί που γίνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Διογένεια». Θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουλίου, και όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος αναμένεται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να περάσουν αξέχαστες στιγμές.

Διοργανωτές είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σινώπης «Ο Διογένης» και ο Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ της περιοχής. Στις εκδηλώσεις έχει κληθεί να συμμετάσχει και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, ως τιμώμενο πρόσωπο.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποντιακό γλέντι στην πλατεία της Νέας Σινώπης, με τη συμμετοχή του μουσικού και του χορευτικού συγκροτήματος του πολιτιστικού συλλόγου «Διογένης».

Ο Δημήτρης Φούντογλου θα παίξει ποντιακή λύρα, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης νταούλι, και η Σπυριδούλα Φούντογλου θα τραγουδήσει ταξιδεύοντας το κοινό στις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου.

Καλεσμένοι στο γλέντι θα είναι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι στις τάξεις τους διαθέτουν πολλούς Πόντιους, όπως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Στέλιος Σεραφείδης, ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Άρης Τσαχουρίδης, ο Κοσμάς Πεσιρίδης, ο Ανδρέας Καρακίδης, ο Λάμπρος Γεωργιάδης (που κατάγεται από τη Νέα Σινώπη) και ο Κώστας Νεστορίδης. Ο τελευταίος, μάλιστα, που είναι μια από τις μεγαλύτερες «σημαίες» τόσο για την Ένωση όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Νέα Σινώπη, ως βοσκός!


Η ομάδα παλαιμάχων της Θύελλας Σινώπης, με τον Κώστα Νεστορίδη όρθιο αριστερά (φωτ.: Δημήτρης Κουμουρτζής)

Το πρώτο διήμερο των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου· για το πρωί έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση ποντιακών εδεσμάτων, ενώ στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων της Θύελλας Σινώπης και εκείνων της ΑΕΚ.