2 Ιούλιος 2015, 13:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2015, 13:42

«Οι πόροι για τις συντάξεις των υπερηλίκων Ποντίων είναι διασφαλισμένοι» – Απάντηση του υπουργού στην ΠΟΕ

  • «Οι πόροι για τις συντάξεις των υπερηλίκων Ποντίων είναι διασφαλισμένοι» – Απάντηση του υπουργού στην ΠΟΕ

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι μετά από μακρά περίοδο έχει πλέον δρομολογηθεί η επαναχορήγηση συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες, σε Ποντίους και Βορειοηπειρώτες, εκφράζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα, 2 Ιουλίου.

Με το δελτίο η ΠΟΕ ενημερώνει για συνάντηση που είχαν χθες εκπρόσωπός της, η Χριστίνα Χαφουσίδου, καθώς και εκπρόσωπος της ΔΙΣΥΠΕ, η Αθηνά Σωτηριάδου, με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Στρατούλη και τον διοικητή του ΟΓΑ Αθανάσιο Μπακαλέξη.

Οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και δη την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων στις 30 Ιουνίου 2015, που θα ακολουθηθεί, μετά την έκδοση και του ΦΕΚ, από Υπουργική Απόφαση. Έπειτα και από σχετικές οδηγίες του διοικητή του ΟΓΑ, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των δικαιούχων προκειμένου να λάβουν το μηνιαίο βοήθημα από 1/10/2015.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου της ΠΟΕ, τοποθετήσεις στην ενημέρωση δεν έγιναν, ερωτήθηκε όμως κατ’ ιδίαν ο Δ. Στρατούλης από τη Χρ. Χαφουσίδου εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να επηρεάσει την εφαρμογή του νόμου. Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού ήταν κατηγορηματική:

Οι πόροι έχουν διασφαλιστεί ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΓΑ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με την ΠΟΕ και τη ΔΙΣΥΠΕ, από τους 42.000 που ήταν δικαιούχοι όταν διακόπηκε το βοήθημα πριν από δύο χρόνια, εν ζωή είναι πλέον λιγότεροι από 30.000 γέροντες Πόντιοι από την πρώην ΕΣΣΔ και Βορειοηπειρώτες.