2 Ιούλιος 2015, 12:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2015, 14:17

Πού ψηφίζω στο δημοψήφισμα;

  • Τροπολογίες ΝΔ στον εκλογικό νόμο – Ζητά ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα μπορούν οι ψηφοφόροι να επαναβεβαιώνουν το σε ποιο δήμο, εκλογικό διαμέρισμα καθώς και σε ποιο εκλογικό τμήμα θα πρέπει να προσέλθουν στο δημοψήφισμα.

Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί βάσει των εκλογικών καταλόγων των πρόσφατων εθνικών εκλογών. Ωστόσο, όσοι ετεροδημότες πρόλαβαν και κατέθεσαν έως τις 30 Απριλίου αίτηση προκειμένου να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, θα πρέπει να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν. Τα ονόματά τους θα περιλαμβάνονται στους καταλόγους του τόπου διαμονής τους.

Για πρώτη φορά την Κυριακή αναμένεται να ψηφίσουν και 108.371 νέοι και νέες που έχουν συμπληρώσει τα 18, και δεν είχαν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου. Και αυτοί θα πρέπει να μάθουν το πού ψηφίζουν.

Για να δει κάποιος πού ψηφίζει θα πρέπει να μπει στην ειδική διεύθυνση του υπουργείου και να συμπληρώσει το επίθετο, το όνομά του, τα πρώτα γράμματα από το όνομα πατέρα και μητέρας καθώς και το έτος γέννησης. Διαφορετικά, αν τον γνωρίζει, μπορεί να αναζητήσει το εκλογικό τμήμα με τον 13ψήφιο Ειδικό Εκλογικό Αριθμό.


Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ