2 Ιούλιος 2015, 10:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2015, 09:59

Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη μιλάει ποντιακά!

  • Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη μιλάει ποντιακά!

Ο Αριστοφάνης δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο μέσον, για να εκφράσει τα σημαντικά του μηνύματα, από την ποντιακή διάλεκτο, τη συγγενέστερη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Με αυτή τη σκέψη ως αρχή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και το εργαστήρι ποντιακής διαλέκτου του συλλόγου ανεβάζουν τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη στην ποντιακή διάλεκτο.

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας επιχειρεί να αξιοποιήσει δημιουργικά τα χαρακτηριστικά του ποντιακού θεατρικού κειμένου θεωρώντας τα ως σημαντικά εργαλεία, κυρίως για τη διάσωση και διάδοση της ποντιακής διαλέκτου.

Τα τελευταία χρόνια το εργαστήρι ποντιακής διαλέκτου της Ένωσης, εκτός των άλλων μεθόδων διδασκαλίας αξιοποιεί και τον θεατρικό λόγο μέσα από παραστάσεις. Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Η Λυσιστράτη στην ποντιακή διάλεκτο, σε ελεύθερη απόδοση του Κώστα Διαμαντίδη, ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων του συλλόγου το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 (ώρα 21:00), στο Θέατρο Πάρκου Κατερίνης. Η σκηνοθεσία είναι του Χάρη Αμανατίδη.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ04
ΙΟΥΛΙΟΣ
2015
21:00
Η Ένωση Ποντίων Πιερίας παρουσιάζει τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη στην ποντιακή διάλεκτο σε...