30 Ιούνιος 2015, 18:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2015, 19:12

Σαμαράς: «Ναι» στο ευρώ και στην Ευρώπη

  • Σαμαράς: «Ναι» στο ευρώ και στην Ευρώπη
    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έκανε σήμερα δηλώσεις για την Εθνική Επιτροπή Στήριξης (Φωτ.: ΑΠΕ / Γουλιέλμος Αντωνίου)

Τη στήριξή του στην προσπάθεια της εθνικής Επιτροπής Στήριξης για το «Ναι» ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς σήμερα το απόγευμα. Ανέδειξε μείζον διακύβευμα του δημοψηφίσματος την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, πως «για να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ: ΝΑΙ την επόμενη Κυριακή! Ώστε να επιστρέψουμε στη σταθερότητα, την ομαλότητα και την ανάπτυξη, που θέλουν όλοι οι Έλληνες».

Ο τέως Πρωθυπουργός εξήγησε στη συνέχεια πως «Όχι θα σήμαινε ότι δεν θα καταβάλλονται, ούτε συντάξεις, ούτε μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αφού και τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν».

Είπε επίσης ότι «Όχι θα σήμαινε ότι θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις, πράγμα τραγικό για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και για το σύνολο της Ελληνικής περιφέρειας, γιατί, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα παρακρατούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία». 

Επιπλέον επεσήμανε ότι για τον ίδιο λόγο ένα «Όχι» θα σήμαινε πως θα χαθούν και τα ΕΣΠΑ αλλά και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Erasmus για τους φοιτητές, τα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και τα προγράμματα για την νεανική επιχειρηματικότητα.

Δείτε στο βίντεο την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά: