30 Ιούνιος 2015, 16:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2015, 16:34

Νέα πρόταση της Ελλάδας την ύστατη στιγμή (Συνεχής Ενημέρωση)

  • Όλες οι εξελίξεις σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής (συνεχής ενημέρωση)
    Φωτ.: Ορέστης Παναγιώτου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαπραγματεύσεις στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ταξίδι-αστραπή του Αλέξη Τσίπρα τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο, ενώ πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να καταθέσει νέα πρωτοβουλία εντός της ημέρας με στόχο μια βιώσιμη λύση πριν από την εκπνοή του προγράμματος. Αυτό που δεν είναι σαφές είναι αν πρόκειται για ένα κείμενο που συγκλίνει με αυτό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, το οποίο απέρριψε χθες το Μαξίμου, ή αν πρόκειται για κάποιου άλλου είδους πρωτοβουλία που θα σχετίζεται με μια δέσμευση για το χρέος.

Δείτε όλες τις νεότερες πληροφορίες. 

16:17 Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα
Τις εξελίξεις στην Ελλάδα συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σε ανάρτησή του στο Τwitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.


16:11 Σέλινγκ: Η μη πληρωμή του ΔΝΤ δεν φέρνει άμεση χρεοκοπία
«Δεν διολισθαίνει η Ελλάδα σε άμεση χρεοκοπία με τη μη πληρωμή της σημερινής δόσης προς το ΔΝΤ», επισημαίνει ο Αυστριακός υπουργός των Οικονομικών Χανς Σέλινγκ. Προσθέτει μάλιστα ότι, σε επόμενη φάση, η διαδικασία προβλέπει να κληθεί η Ελλάδα από το ΔΝΤ να καταβάλει τη δόση, δίνοντας μια προθεσμία 14 ημερών, ενώ και το επόμενο βήμα δεν είναι μια αυτόματη χρεοκοπία.


16:09 Βαρουφάκης: Για να πούμε «ναι» στο ευρώ χρειάζεται βιώσιμη λύση
Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στον λαό να εκφράσει την άποψή του για την πρόταση των δανειστών και από την επόμενη ημέρα να βάλουμε μπροστά την οικοδόμηση μιας βιώσιμης λύσης για την ελληνική οικονομία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.