15 Ιούλιος 2013, 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:22

Το all inclusive παραμύθι της αύξησης του τουρισμού

  • Το all inclusive παραμύθι της αύξησης του τουρισμού

Ο τουρισμός σημειώνει μεγάλη αύξηση, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που θέλουν να παρουσιάσουν. Το μοντέλο all inclusive δεν επιτρέπει στους τουρίστες να βγουν από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με αποτέλεσμα οι τοπικές επιχειρήσεις να φυτοζωούν.

Εικόνες από το ελληνικό κινηματογράφο όπου εκατοντάδες τουρίστες αποβιβάζονται στο νησί για να ζητιανέψουν, θα δούμε να εκτυλίσσονται φέτος το καλοκαίρι, με τους τουρίστες all inclusive.

Μπορεί τα ελληνικά νησιά να κατακλυστούν από τουρίστες ωστόσο οι συγκεκριμένοι έρχονται με σκοπό να μην αφήσουν ούτε ένα ευρώ στις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου που θα επισκεφθούν.

Η αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών από τα 17 εκατ. που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα μείνουν σε ξενοδοχείο όπου με 20 ευρώ την ήμερα θα τους προσφέρουν ταυτόχρονα φαγητό πότο κλπ (All-inclusive) γεγονός που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών να βλέπουν τα ταμεία τους άδεια.

Μιλώντας στο koutipandroas.gr o δήμαρχος Πάρου τόνισε οτι “επειδή είμαστε νησί ελεύθερου τουρισμού οι κρατήσεις είναι πεσμένες “ και εξηγει οτι “οι ξένοι που έρχονται στο νησί είναι πολύ προσεχτικοί με το πορτοφόλι τους ενώ οι Έλληνες που αφήναν λεφτα στο φαγητό και στο ποτό φέτος μάλλον δεν κάνουν διακοπές”.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων σε αντίθεση με την Ρόδο την Κρήτη και τα Επτάνησα όπου έχουν επιλεγεί τόσο από τις αεροπορικές εταιρείες με χαμηλού κόστους πτήσεις με αποτέλεσμα να προωθούνται στο εξωτερικό ως προορισμοί ενώ παράλληλα διαθέτουν και τις υποδομές για All-inclusive ξενοδοχιακές εγκαταστάσεις.