15 Ιούλιος 2013, 15:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:22

Ανέμελες και ονειρεμένες διακοπές στα Κουφονήσια

  • Ανέμελες και ονειρεμένες διακοπές στα Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια είναι ένα σύμπλεγμα από μικρά νησιά ανάμεσα στη Νάξο και την Αμοργό, και διακρίνονται σε Πάνω Κουφονήσι ή απλά Κουφονήσι και Κάτω Κουφονήσι. Πρόκειται για μικρά, χαμηλά νησιά με μεγάλες σπηλιές, από τις οποίες λέγεται πως πήραν το όνομα

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια το Κουφονήσι ήταν ένα χαρακτηριστικό νησί των Κυκλάδων της άγονης γραμμής. Παρά την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων, διατηρεί τη λιτή και απέριττη ομορφιά και συστήνεται με το δικό του τρόπο στους όλο και περισσότερους επισκέπτες που αναζητούν την καλοκαιρινή ανεμελιά.

Οι ανασκαφές έφεραν στο φως σπουδαία ευρήματα του κυκλαδικού πολιτισμού, καθώς και ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων. Παλαιότερα ήταν καταφύγια πειρατών.

Παραλίες

Οι παραλίες του νησιού διακρίνονται για την απέραντη ομορφιά τους και τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά τους. Στο Επάνω Κουφονήσι βρίσκονται οι παραλίες Φοίνικας, Φάνος, Πλατιά Πούσια, Πορί και Παριανός, έτοιμες να ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με την χρυσαφένια ομορφιά τους. Στο Κάτω Κουφονήσι συναντάμε τις παραλίες Μαστρογιώργης, Πεζούλια, Νερό, Φύκιο και Δέτη, οι οποίες είναι εξίσου όμορφες και εντυπωσιακές. Το καλό είναι ότι η πρόσβαση στις παραλίες μπορεί να γίνει εύκολα και με τα πόδια ή με κάποιο καϊκάκι. Μάλιστα, πολλοί επισκέπτες μαγεύονται με τις «πισίνες» που συναντούν στις παραλίες. Πρόκειται για μικρούς κόλπους ανάμεσα στα βράχια όπου το κολύμπι γίνεται ιδιωτική υπόθεση.

Υπάρχουν καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα σας οδηγήσουν στο Κουφονήσι, καθώς και ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καφετέριες που θα κάνουν τις διακοπές σας ονειρεμένες.

Δείτε φωτογραφίες από τις παραλίες του νησιού και καλές διακοπές!

Gallery