29 Ιούνιος 2015, 18:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2015, 18:59

Μαξίμου: Ναι στη διαπραγμάτευση, αλλά δεν έχουμε πρόταση

  • Μαξίμου: Ναι στη διαπραγμάτευση, αλλά δεν έχουμε πρόταση
    Φωτ.: Αλέξανδρος Μπελτές (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κυβερνητικές πηγές αφήνουν τις τελευταίες ώρες να διαρρεύσει πως η ελληνική πλευρά είναι ανοιχτή σε προτάσεις και στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. Ωστόσο, και σύμφωνα με το ΑΠΕ, καμία πρόταση δεν έχει υποβληθεί ακόμα στην κυβέρνηση. Σχολιάζοντας το Μαξίμου τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ, τονίζει ότι οι προσπάθειες επίρριψης των ευθυνών στην ελληνική κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη χώρα δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που ζήτησε περισσότερη ειλικρίνεια, απαντώντας στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και ετοιμάζεται εντατικά για το δημοψήφισμα. Για όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει θα μιλήσει απόψε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ (22:00) ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στα θέματα που έχουν θέσει ξένοι ηγέτες και αποσαφηνίζοντας τις ελληνικές θέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Μαξίμου, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης, κάτι που χθες θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο.

Η κυβέρνηση θα ήταν θετική σε μια Σύνοδο προκειμένου να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα σχετικά με τις προτάσεις που έγιναν και τις θέσεις της κάθε πλευράς, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον δεν είναι στην ατζέντα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Πάντως ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου δεκάδες στελέχη του οργανωτικού τομέα και του τομέα επικοινωνίας του κόμματος ετοιμάζονται πυρετωδώς με ολοήμερες συσκέψεις για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Από την Πέμπτη το σύνολο του στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και υπουργοί, αναμένεται να κινητοποιηθούν υπέρ του «όχι», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός προβλέπεται να μιλήσει την Παρασκευή σε συγκέντρωση στην Αθήνα.