28 Ιούνιος 2015, 20:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2015, 21:10

Μαξίμου: Δεν λάβαμε ποτέ τέτοιο κείμενο από την Κομισιόν

  • Μαξίμου: Δεν υπάρχει θέμα για πρόσθετα μέτρα
    Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν δεν εστάλη ποτέ στην ελληνική κυβέρνηση, αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας στα «καρφιά» με τα οποία συνοδεύτηκε η αποκάλυψη της πρότασης των θεσμών. 

Κυβερνητικές πηγές εξηγούν ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 25 Ιουνίου, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί το κείμενο των θεσμών ως το Σάββατο, θέτοντας έτσι ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο.

Επίσης, τονίζουν ότι στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η μόνη διαφορά είναι ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

«Τι έχει συμβεί, όμως, με αυτόν τον συντελεστή;», διερωτώνται και συνεχίζουν: «Την Τετάρτη το πρωί οι θεσμοί παρέδωσαν πρόταση για ΦΠΑ 23% στην εστίαση και 13% στα ξενοδοχεία από 1η Ιουλίου.

»Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε τον αυξημένο ΦΠΑ στην εστίαση. Το πρωί της Πέμπτης, οι θεσμοί επανήλθαν με πρόταση 23% και σε εστίαση και σε ξενοδοχεία! Αυτή η πρόταση κατατέθηκε από τους θεσμούς στο Eurogroup και παραδόθηκε στην Ελλάδα ως τελεσίγραφο.

»Αν υπήρξε αλλαγή στάσης την επόμενη ημέρα, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση, είναι θέμα που αφορά τους θεσμούς», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές».