28 Ιούνιος 2015, 18:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2015, 18:34

Η Κομισιόν γνωστοποίησε τις (τελευταίες) προτάσεις

  • Η Φλώρινα θα λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για σύστημα θερμικής ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε τις τελευταίες προτάσεις, όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών της 8ης, 14ης, 22ας και 25ης Ιουνίου 2015, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι οι συζητήσεις επ' αυτών των προτάσεων συνεχιζόταν με τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής, ενόψει του Eurogroup της 27ης Ιουνίου.

Προσθέτει ότι υπήρχε μια αίσθηση, σε όλες τις πλευρές, ότι είχε ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο θα είχε συμπεριλάβει τα μέτρα προς κοινή συμφωνία, αλλά θα κάλυπτε και τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες όπως και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ακόμη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας θα έμπαινε και πακέτο για ανασυγκρότηση και επενδύσεις στην πραγματική οικονομία. Ωστόσο, οι συζητήσεις δεν προχώρησαν γιατί –όπως τονίζεται– η ελληνική πλευρά πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου.

Διαβάστε τις προτάσεις των θεσμών, όπως τις κοινοποίησε (στα αγγλικά) η Κομισιόν, εδώ.