28 Ιούνιος 2015, 16:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2015, 13:53

19ος Ακριτικός Κύκλος: Έκλεψαν την παράσταση οι Αζέροι

  • 19ος Ακριτικός Κύκλος: Έκλεψαν την παράσταση οι Αζέροι
    Το χορευτικό συγκρότημα από το Μπακού (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης)

Ενθουσιασμένος ο κόσμος, που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «19ου Ακριτικού Κύκλου», χειροκροτούσε τα παιδιά από το Αζερμπαϊτζάν, τα οποία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στη σκηνή.

Ήταν εντυπωσιακές οι χορευτικές τους φιγούρες, ενώ η μουσική τους αποτελούσε ένα συνδυασμό παραδοσιακών και μοντέρνων ήχων. Τρεις φορές βγήκε στην σκηνή το χορευτικό συγκρότημα από το Αζερμπαϊτζάν, οι φιλοξενούμενοι της Σαββατιάτικης βραδιάς από τους «Ακρίτες του Πόντου», και ο κόσμος δε χόρταινε να τους βλέπει.

Τη σκυτάλη παίρνει σήμερα χορευτικό συγκρότημα από την Αρμενία και οι όποιες συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Η τρίτη μέρα του «19ου Ακριτικού Κύκλου» ξεκίνησε με τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν από κοινού το Μουσικό Εργαστήρι και το Τμήμα Χορωδίας των Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης.

Στη συνέχεια, ανέβηκαν στη σκηνή οι Αζέροι και ακολούθησε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Ευκαρπίας «Ουσάκ». Μετά από τους Μικρασιάτες, βγήκαν πάλι στη σκηνή οι Αζέροι, τους ακολούθησε ο Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης», για να κλείσει με το συγκρότημα από το Αζερμπαϊτζάν το χορευτικό μέρος της βραδιάς.

Όπως κάθε βράδυ, η εκδήλωση έκλεισε με ποντιακό γλέντι. Τραγούδησαν οι Θόδωρος Κοτίδης, Γιώτης Γαβριηλίδης, Βασίλης Τοπαλίδης, Νατάσα Τσακιρίδου και Μελίνα Χατζηκαμάνου. Τους πλαισίωσαν μία ομάδα μουσικών στη λύρα, το νταούλι και το αρμόνιο.