28 Ιούνιος 2015, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2015, 13:51

Ο διάλογος Παυλόπουλου - Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο

  • Ο διάλογος Παυλόπουλου - Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο
    Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Ο διάλογος του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αποκαλύπτει τις θέσεις τους στις λεπτομέρειες των λέξεων. Αν και ο τέως πρωθυπουργός επιχείρησε εντέχνως να εκμαιεύσει μια λέξη παραπάνω από τον Πρόεδρο, ο Π. Παυλόπουλος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. τόνισε ότι είναι «εθνική κόκκινη γραμμή η υπεράσπιση της θέσης της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης», λέγοντας πως υπεράσπιση αυτής της θέσης «βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο».

Ο Α. Σαμαράς ανέφερε ότι η θέση στην Ευρώπη «είναι μία θέση που πραγματικά στηρίζει την ύπαρξη της Ελλάδας». Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο είπε: «Γνωρίζω ότι συμφωνείτε, όμως οφείλω να σας πως ότι η υπεράσπιση αυτής της θέσης γίνεται ολο και πιο δυσκολη και η θέση της υπεράσπισης αυτής βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο».

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι ώρα για κοινή προσπάθεια όλων και ότι η πορεία της χώρας στην ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάρακτη.

Πρόσθεσε: «Εκτιμώ την πρωτοβουλία και την ευαισθησία σας. Ενόψει της επικαιρότητας να επισημάνω ότι ο λαός γνωρίζει το διακύβευμα και έχω εμπιστοσύνη ότι την άλλη Κυριακή θα αποδείξει ότι στις κρίσιμες ώρες θα δείξει ωριμότητα και αποφασιστικότητα» .