28 Ιούνιος 2015, 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2015, 12:53

Βαλς: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να διακόψει τη στήριξη

  • Βαλς: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να διακόψει τη στήριξη
    (φωτ.: EPA/FRANCOIS GUILLOT)

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να πάψει να υποστηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, αν η Αθήνα δεν καταφέρει να πληρώσει στις 30 Ιουνίου τη δόση προς το ΔΝΤ, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

«Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη, αλλά δεν αμφιβάλω ότι θα αναλάβει τις ευθύνες της», είπε ο Βαλς σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να διακόψει τη στήριξη, για να το πω αλλιώς. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που υποφέρει.

»Ας μην προσθέτουμε (δεινά) στον ελληνικό λαό. Η ΕΚΤ πρέπει με ανεξάρτητο τρόπο να αναλάβει τις ευθύνες της. Μια οικονομική στήριξη τις επόμενες ημέρες είναι χωρίς αμφιβολία απαραίτητη», εκτίμησε.

Πάντως ο Γάλλος πρωθυπουργός προειδοποίησε τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος εξόδου» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη στην περίπτωση που στο δημοψήφισμα πλειοψηφήσει το «όχι».

Παράλληλα, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση «να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», καθώς όπως είπε «μια συμφωνία παραμένει εφικτή».