27 Ιούνιος 2015, 23:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2015, 23:11

Σόιμπλε: Θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα

  • Το SPD κατηγορεί τον Σόιμπλε για συγκάλυψη υπόθεσης φορολογικής κατασκοπείας
    Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (φωτ.: EPA / OLIVIER HOSLET)

Η Ευρωζώνη θα «κάνει τα πάντα για να αποφύγει οποιονδήποτε κίνδυνο μετάδοσης» της ελληνικής κρίσης, διαβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα συναντήσει «μεγάλες δυσκολίες μέσα στις επόμενες ημέρες», αλλά υπογράμμισε ότι η χώρα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα και την ακεραιότητα της Ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά από τη λήξη των εργασιών της άτυπης συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, η συζήτηση των 18 ΥΠΟΙΚ επικεντρώθηκε στα ισχυρά εργαλεία του EFSF και του ΕSM, που έχει στη διάθεσή της η Ευρωζώνη, καθώς και σε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει το Eurogroup για να βελτιώσει την ανθεκτικότητα της Ευρωζώνης.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος ενδέχεται να χρειαστεί να ληφθούν μέτρα από τις ελληνικές αρχές, με την τεχνική βοήθεια των θεσμών, προκειμένου να διαφυλαχθεί η σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τόνισε, επίσης, ότι οι χώρες της Ευρωζώνης είναι έτοιμες, ανά πάσα στιγμή, να στηρίξουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Ερωτηθείς γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν συμμετείχε στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, είπε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αποχώρησε μόνος του.