27 Ιούνιος 2015, 18:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2015, 18:57

«Όχι» στην παράταση από το Eurogroup

  • «Όχι» στην παράταση από το Eurogroup
    Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης συνομιλεί στο σημερινό Eurogroup με τον Ισπανό ομόλογό του Λουίς Ντε Γκίντος.

«Όχι» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, είπε τελικά (και) το Eurogroup. H συνεδρίαση ολοκληρώθηκε (προσωρινά) μετά τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η συνεδρίαση διακόπηκε ώστε να κάνει δηλώσεις ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανακοίνωσε το...τέλος χρόνου για την Ελλάδα την προσεχή Τρίτη!

Από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, φάνηκε ότι η απόφαση των 18 είναι να πετάξουν εκτός ευρώ την Ελλάδα, τιμωρώντας την επί της ουσίας για την απόφαση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και μάλιστα με εισήγηση από την κυβέρνηση στο «όχι».

Ακολουθεί νέα συνεδρίαση, μόνο με τους 18 υπουργούς και χωρίς την παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι πολιτικές για την προστασία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, την ώρα που ανακοινωνόταν το δημοψήφισμα, στις Βρυξέλλες συζητούσαν βελτιωτικό κείμενο συμφωνίας. Αυτό επανέλαβε και ο Ντάισελμπλουμ στην συνέντευξή του, ο οποίος μάλιστα μίλησε για κινδύνους πλέον για την Ελλάδα.