27 Ιούνιος 2015, 18:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2015, 18:25

Μπακού 2015: Χάλκινος ο Ηλιάδης!

  • Ρίο 2016: Ήττα-σοκ για Ηλιάδη!
    Ο Ηλίας Ηλιάδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Χρύσα Πανουσιάδου)

Ένα ακόμη μετάλλιο ήρθε για την Ελλάδα στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού. Ο Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε (μέσω των ρεπεσάζ) την τρίτη θέση στα -90 κιλά νικώντας τον Γεωργιανό Μπέκα Γκβινιασβίλι. Ο Έλληνας τζουντόκα είχε δύο ποινές, ενώ ο αντίπαλός του τρεις.

Αυτό είναι το ένατο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Μπακού. Η χώρα μας μετρά μέχρι τώρα ένα χρυσό, τέσσερα ασημένια και τέσσερα χάλκινα. Επίσης, ήταν το τέταρτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών για τον τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, αφού το 2004 στο Βουκουρέστι και το 2011 στην Κωνσταντινούπολη ήταν πρώτος, ενώ το 2010 στην Βιένη κατετάγη 3ος όπως και σήμερα στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ' αυτό το μετάλλιο το οποίο και αφιερώνω στην Ελλάδα και τους Έλληνες, που περνούν δύσκολα σ' αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Παρά το πρόβλημα τραυματισμού μου έβαλα τα δυνατά μου και χρησιμοποίησα την μεγάλη μου εμπειρία για να υπερισχύσω του μεγάλου μου αντιπάλου. Συνεχίζω δυνατά έχοντας πλέον ως στόχο το μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα», δήλωσε ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο.