27 Ιούνιος 2015, 18:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2015, 17:33

Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με Έλληνες επιβάτες

  • Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με Έλληνες επιβάτες
    (φωτ.: www.tsn.ua)

Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου «Celestial Crystal» (με σημαία Μάλτας), που συγκρούσθηκε, τα ξημερώματα, με δεξαμενόπλοιο στη θαλάσσια περιοχή της Καλλίπολης, στο στενό των Δαρδανελίων.

Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν 853 επιβάτες, από τους οποίους είναι 170 Έλληνες. Επίσης, 50 Έλληνες είναι ανάμεσα στα 382 μέλη του πληρώματος. Από το περιστατικό προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα δύο πλοία.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των επιβαινόντων.

Το πλοίο αγκυροβόλησε σε ασφαλές σημείο και η διαχειρίστρια εταιρεία, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών, προχώρησε σε ακύρωση της επταήμερης κρουαζιέρας.

Παράλληλα δρομολογεί την αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι της Καλλίπολης, δίνοντας εναλλακτικές επιλογές στους επιβάτες για τη συνέχιση της κρουαζιέρας με κάποιο άλλο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας εξασφαλίζοντας δωρεάν διαμονή και αεροπορικό εισιτήριο.

Οι επιβάτες που δεν θα συνεχίσουν, θα αποζημιωθούν λαμβάνοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου, ενώ η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν κρουαζιέρα την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.