27 Ιούνιος 2015, 15:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2015, 15:46

Μοσκοβισί: Να εξετάσουμε αν μια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή

  • Μοσκοβισί: Να εξετάσουμε αν μια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή
    Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)

Τo Εurogroup πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να εξετάσει αν η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών είναι ακόμα εφικτή δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.

To κενό που απομένει στις θέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι σχετικά περιορισμένο, σύμφωνα με τον Μοσκοβισί. Είπε ακόμη ότι η Επιτροπή δούλευε μέχρι αργά χθες τη νύχτα για να καλυφθεί το κενό αυτό, βάσει της εντολής που έχει λάβει από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Γάλλος Επίτροπος πρόσθεσε ότι η Επιτροπή επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά παράλληλα η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει σε αξιόπιστες και συμπαγείς μεταρρυθμίσεις.

Η κατάσταση είναι θλιβερή, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ.

Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι υπήρξε έκπληξη από την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα και με αυτήν την απόφαση κλείνουν οι πόρτες σε περαιτέρω συνομιλίες.

«Η Ελλάδα αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.