26 Ιούνιος 2015, 18:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2015, 18:57

Γαλλία: Ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης το θύμα της επίθεσης

  • Γαλλία: Ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης το θύμα της επίθεσης
    Φωτογραφία της εφημερίδας «Le Dauphiné Libéré»

Σε ιδιοκτήτη επιχείρησης που εδρεύει σε προάστιο της Λυών ανήκει η σορός που βρέθηκε αποκεφαλισμένη σήμερα στον τόπο της τζιχαντιστικής επίθεσης εναντίον μιας ευαίσθητης βιομηχανικής εγκατάστασης κοντά στην πόλη της κεντροανατολικής Γαλλίας. Αυτό έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας της Γαλλίας, χωρίς όμως άλλες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του θύματος.

Δύο άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση, το ένα από τα οποία είναι ένας 35χρονος που συνελήφθη στον τόπο της επίθεσης και είναι γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες. Το άλλο άτομο, σύμφωνα με δικαστική πηγή, συνελήφθη το μεσημέρι. Ο αποκεφαλισθείς άνδρας ήταν επιχειρηματίας της ευρύτερης περιοχής, για τον οποίο εργαζόταν ο φερόμενος ως δράστης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με τοποθέτησή του κάλεσε τους Γάλλους πολίτες «να μην παραδοθούν στο φόβο», και υποσχέθηκε να ξεριζώσει «τις οργανώσεις που ευθύνονται για τέτοιες πράξεις».

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν ανοίξει φάκελο στο διάστημα από το 2006 έως το 2008 για τον συλληφθέντα 35χρονο ως ύποπτο για «ριζοσπαστικοποίηση» και έχοντα «σχέση με το σαλαφιστικό κίνημα». Ο υπουργός πρόσθεσε πως πρόκειται για τον Γιασίν Σαλχί που προέρχεται από την περιοχή της Λυών.