26 Ιούνιος 2015, 13:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2015, 13:37

Τρόμος στη Γαλλία από την επίθεση τζιχαντιστών σε εργοστάσιο

  • Τρόμος στη Γαλλία από την επίθεση τζιχαντιστών σε εργοστάσιο
    Φωτογραφία της εφημερίδας «Le Dauphiné Libéré» που δείχνει την περιοχή του εργοστασίου στο Σεν-Κουεντέν-Φαλαβιέ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ολόκληρη η Γαλλία μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε εργοστάσιο φυσικού αερίου, αμερικανικών συμφερόντων, στο Σεν-Κουεντέν-Φαλαβιέ, μια περιοχή ανάμεσα στην Γκρενόμπλ και τη Λυών. Οι γαλλικές Αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, πιθανότατα από τζιχαντιστές. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έδωσε εντολή να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε «ευαίσθητους» στόχους, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μεταβαίνει στον τόπο της επίθεσης.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 10:00 (ώρα Γαλλίας) και ο προσωρινός απολογισμός είναι ένας νεκρός και δύο ελαφρά τραυματίες. Ο δράστης (ή οι δράστες) εισέβαλαν στο εργοστάσιο και πυροδότησαν γκαζάκια. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε ακόμα και σε γειτονικά εργοστάσια. Την ίδια ώρα ένα αυτοκίνητο με τουλάχιστον δύο επιβάτες προσπάθησε να πέσει στην πόρτα του εργοστασίου.

Ο νεκρός της επίθεσης βρέθηκε αποκεφαλισμένος. Το κεφάλι του εντοπίστηκε σφηνωμένο στο σύρμα της περίφραξης και το σώμα του αρκετά μέτρα πιο μακριά.

Στο κεφάλι του θύματος υπήρχαν αραβικά γράμματα και σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης στο ίδιο σημείο βρέθηκε σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 30χρονο που παρακολουθούνταν για τρομοκρατική δράση και θεωρείται ότι είναι ένας από τους δράστες.