27 Ιούνιος 2015, 17:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2015, 18:25

Η χορευτική παράδοση των Ποντίων του Καρς και του Ακ Νταγ Ματέν

  • Η χορευτική παράδοση των Ποντίων του Καρς και του Ακ Νταγ Ματέν

Μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα γνωριμία με τους χορούς του Πόντου είχαν τα μέλη και οι φίλοι του Μορφωτικού Συλλόγου Κοπανού «Η Μίεζα» πριν από λίγες μέρες. Η αίθουσα του συλλόγου γέμισε με κόσμο το απόγευμα της Κυριακής για την προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα «Χορευτική παράδοση των Ποντίων του Καρς και του Ακ Νταγ Ματέν».

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που έκανε τους συμμετέχοντες να θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη χορευτική παράδοση του Πόντου» ανέφερε το ΔΣ του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι χοροδιδάσκαλοι-ερευνητές Βασίλης Ασβεστάς και Γιώργος Κασαμπαλίδης έδωσαν στους συμμετέχοντες πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τους χορούς των δύο παραπάνω περιοχών, κάνοντας μια εκτενή αναφορά στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ποντιακοί σύλλογοι σήμερα κρατώντας άσβεστη την μνήμη των νεότερων Ποντίων. Μετά το πέρας της ομιλίας ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γευτεί πλούσια ποντιακά εδέσματα φτιαγμένα από τις κυρίες του συλλόγου.


Τα ποντιακά εδέσματα σε ...παράταξη

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν δημοτικοί άρχοντες της περιοχής καθώς και πολλοί εκπρόσωποι ποντιακών και πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιφέρειας.