25 Ιούνιος 2015, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2015, 18:13

Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα το Eurogroup, το θρίλερ συνεχίζεται

  • Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα το Eurogroup, το θρίλερ συνεχίζεται
    Ο πρωθυπουργός συνομιλεί με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο (φωτ.: Andrea Bonetti / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πυρετός παρασκηνιακών διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες με τις προτάσεις ανάμεσα σε ελληνική κυβέρνηση και δανειστές να γράφονται και να σβήνονται. Το Eurogroup, που είχε στα χέρια του το κείμενο των θεσμών αλλά και τις ελληνικές προτάσεις, τελείωσε χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ωστόσο, σύμφωνα με διαρροές, οι δανειστές ζητούν μια βελτιωμένη ελληνική πρόταση, την ώρα που η 30ή Ιουνίου θεωρείται ημερομηνία-ορόσημο.

Βαρουφάκης: Δύο έγγραφα στο Eurogroup, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι επέκριναν την πρόταση των θεσμών.

Πληροφορίες από Ευρωπαίο αξιωματούχο κάνουν λόγο για νέα συνεδρίαση του Eurogroup το Σάββατο. «Θα ενημερώσω τους Ευρωπαίους ηγέτες», φέρεται να δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), εκεί όμως το βασικό θέμα συζήτησης δεν είναι η Ελλάδα αλλά το μεταναστευτικό.

Επισήμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την Τρίτη. «Θα είναι ληξιπρόθεσμη οφειλή και όχι χρεοκοπία», δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις αναφερόμενος στη δόση που πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα την Τρίτη και η οποία αποτελεί συνένωση όλων των δόσεων του Ιουνίου.

Reuters: Πρώτα πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα και μετά να γίνει συζήτηση για το χρέος.

Σίγουρος ότι θα επέλθει συμβιβασμός εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από διαφωνίες και διαπραγματεύσεις που στο τέλος επέρχεται συμβιβασμός. Μετά τις συνολικές ελληνικές προτάσεις είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε συμβιβασμό που θα βοηθήσει την Ελλάδα και την Ευρωζώνη να ξεπεράσουν την κρίση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Να συνεργαστεί με τους θεσμούς ζήτησε από την Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξήγησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων. «Θα δουλέψω για να έχουμε την Ευρώπη και την Ελλάδα ανταγωνιστική. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα προσπαθήσω να κρατήσω την Ευρώπη όλη μαζί», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Κομισιόν.