25 Ιούνιος 2015, 18:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2015, 18:08

Ποια είναι η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου

  • Ποια είναι η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου
    Ο Παναμάς καταλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στη λίστα με τις 10 πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου

Πρόκειται για μια χώρα στην οποία οι άνθρωποι είναι κατά 53% ευτυχισμένοι σε ό,τι έχει να κάνει με την καθημερινότητά τους και τον τρόπο με τον οποίο έχουν διαμορφώσει τη ζωή τους.

Ο λόγος για τον Παναμά, που καταλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στη λίστα με τις 10 πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου, στο πλαίσιο ετήσιου αμερικανικού γκάλοπ για την ανάδειξη του επιπέδου του δείκτη ευεξίας.

Για τη διενέργεια της έρευνας τέθηκαν ερωτήσεις σε περισσότερους από 146.000 ανθρώπους, σε 145 χώρες του κόσμου, προκειμένου να διαπιστωθεί του λόγου το αληθές.

Κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις –που σχετίζονταν με το νόημα της ζωής, την οικονομική κατάσταση, την ανάμιξη με τα κοινά, την υγεία και τις διαπροσωπικές σχέσεις– ήταν το αν τους αρέσει αυτό που κάνουν κάθε μέρα, αν οι φίλοι και η οικογένεια μεταδίδουν θετική ενέργεια, και αν θεωρούν ότι ο τόπος διαμονής τους είναι το ιδανικό μέρος γι’ αυτούς.

Οι επόμενες χώρες με τους πιο χαρούμενους ανθρώπους του κόσμου είναι η Κόστα Ρίκα (47,6%), το Πουέρτο Ρίκο (45,8%), η Ελβετία (39,4%), η Μπελίζ (38,9%), η Χιλή (38,7%), η Δανία (37%), η Γουατεμάλα (36,3%), η Αυστρία (36,6%), και τη δέκατη θέση καταλαμβάνει το Μεξικό (35,6%). Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά (111η θέση), ενώ η τελευταία χώρα στον πίνακα είναι το Αφγανιστάν.


Το Αφγανιστάν καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην έρευνα

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποσοστά που προέκυψαν ως προς τον τομέα στον οποίο οι χώρες εμφανίζουν αυξημένο δείκτη ευεξίας. Έτσι λοιπόν βρέθηκε ότι οι άνθρωποι στο Πουέρτο Ρίκο είναι κατά 63% ευτυχισμένοι στον τομέα των κοινωνικών δραστηριοτήτων, οι Νορβηγοί κατά 68,9% σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομική τους κατάσταση, και κατά 50,1% οι κάτοικοι της Σρι Λάνκας σε σχέση με τη συμμετοχή τους στα κοινά.