25 Ιούνιος 2015, 16:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2015, 16:07

ΔΙΣΥΠΕ: Οργή για την αφαίρεση της Γενοκτονίας από την εξεταστέα ύλη της Ιστορίας Γ΄ Λυκείου

  • ΔΙΣΥΠΕ: Οργή για την αφαίρεση της Γενοκτονίας από την εξεταστέα ύλη της Ιστορίας Γ΄ Λυκείου

Με μια επιστολή που απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας και συνυπογράφεται από τον Γιώργο Παρχαρίδη και τον Γιάννη Αντωνιάδη, πρόεδρο και γενικό γραμματέα αντίστοιχα, η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) εκφράζει την κατάπληξη και τη λύπη της για την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων του κεφαλαίου που αναφέρεται στον παρευξείνιο ελληνισμό κατά τον 19ο και 20ό αιώνα.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με κατάπληξη και μεγάλη μας λύπη μάθαμε πως αφαιρέσατε από την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου στο μάθημα της Ιστορίας τον «Παρευξείνιο Ελληνισμό κατά το 19ο και 20ο αιώνα». Στη θέση του μπήκε κεφάλαιο οικονομικού περιεχομένου.

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει σχέση με αγώνες του οργανωμένου ποντιακού χώρου με μπροστάρη τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, όλες τις Ποντιακές Ομοσπονδίες Εξωτερικού, Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και εκατομμύρια προσφυγικού Ελληνισμού παγκοσμίως για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής .

  • Ξαναγυρίζουμε στις λευκές σελίδες της ιστορίας μας;
  • Επιβραβεύουμε το «συνωστισμό», τώρα και στη Βουλή των Ελλήνων;
  • Πειθαρχούμε στις εντολές της Άγκυρας;

Δεν μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής να υπόσχεται συμπαράσταση και συμπαράταξη (πολύ σωστά) στο θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και το Υπουργείο Παιδείας να επιβάλλει συσκότιση.

Θεωρούμε ότι αποτελεί μεγάλη προσβολή απέναντι στην ιστορία και τον προσφυγικό Ελληνισμό η συγκεκριμένη σας πρωτοβουλία.

Ζητούμε την άμεση επανένταξη της ιστορίας του Παρευξείνιου Ελληνισμού στην εξεταστέα ύλη των Πανελληνίων Εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου. Σε διαφορετική περίπτωση, ο απανταχού Ποντιακός Ελληνισμός θα αντιδράσει δυναμικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ