25 Ιούνιος 2015, 11:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2015, 11:04

Δάσκαλος κατηγορούμενος για παιδεραστία ζητάει να γυρίσει στο σχολείο!

  • Δάσκαλος κατηγορούμενος για παιδεραστία ζητάει να γυρίσει στο σχολείο!

Απίστευτο αλλά συνέβη κι αυτό. Υποδιευθυντής δημοτικού σχολείου της Κεντρικής Μακεδονίας που κατηγορείται για ασέλγεια σε δεκάδες μαθητές, την περίοδο 2011-2014, και τελεί υπό κράτηση στις φυλακές της Τρίπολης, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να επιστρέψει στο σχολείο και να συνεχίσει να παραδίδει το μάθημα των θρησκευτικών!

Ο 48χρονος κατηγορούμενος για παιδεραστία ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου που τον απέπεμψε οριστικά από το σώμα των εκπαιδευτικών.

Όπως σημειώνει στην προσφυγή του, οι διάλογοι στο Facebook έχουν παρεξηγηθεί και εκλαμβάνονται μόνο από την υπαινικτική πλευρά τους.

Την ίδια ώρα, ισχυρίζεται, εκείνος συμπεριφερόταν στα παιδιά σαν να ήταν ο πατέρας τους! Αναφέρει επίσης ότι τα χρήματα τα έδινε στους μαθητές ως φιλοδώρημα για τα κάλαντα που θα του έλεγαν, ή όταν τον βοηθούσαν σε δουλειές του σχολείου. Χαρακτηρίζει δε όσα του καταμαρτυρούν μυθοπλασίες των παιδιών και αποκυήματα της φαντασίας τους.

Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών είχε προκύψει ότι ο εκπαιδευτικός «ψάρευε» ανήλικα θύματα ηλικίας 11-13 ετών και τους υποσχόταν κάποιο χρηματικό ποσό εάν τον άφηναν να τους χαϊδέψει στα γεννητικά όργανά τους. Στη συνέχεια για να μη μιλήσουν, χρησιμοποιούσε τον τίτλο του δασκάλου και τα εκβίαζε.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκων αγοριών -που δεν έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους-, σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα ασέλγειας σε ανηλίκους που είχαν συμπληρώσει τα 10 έτη έναντι αμοιβής, κατά συνήθεια, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και σε απόπειρα κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια. Βαρύνεται και με το αδίκημα της προσβολής της αιδούς ανηλίκων με προτάσεις και εξιστορήσεις που αφορούσαν τη γενετήσια ζωή τους, αλλά και για παράβαση καθήκοντος.