25 Ιούνιος 2015, 11:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2015, 11:26

Όλα έτοιμα για το 7ο Λάλεμαν Παρχαρομάνας στο Κατσιμίδι

  • Όλα έτοιμα για το 7ο Λάλεμαν Παρχαρομάνας στο Κατσιμίδι

Tο 7ο κατά σειρά Λάλεμαν Παρχαρομάνας από την Εύξεινο Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» ετοιμάζεται να ανοίξει για ακόμα μία φορά την αυλαία του αναβιώνοντας το παραδοσιακό έθιμο των παρχαρίων. Η μεγάλη εκδήλωση έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου (ώρα 11:00) στο Κατσιμίδι (Θέση Πλάτανος).

Το έθιμο κρατάει τις ρίζες από την αρχαιότητα και υμνεί τον ρόλο της γυναίκας-μάνας, της παρχαρομάνας, που φέρνει τον κόσμο σε επαφή με την φύση. Η παρχαρομάνα ζούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα παρχάρια, που εκτείνονταν στα οροπέδια και τις πλαγιές των Ποντικών Άλπεων σε υψόμετρα από 1.500 μέχρι και 2.500 μέτρα. Έτσι αποκτούσε ικανότητα στην οργάνωση και διοίκηση των εκτάσεων αυτών.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες του ποντιακού πενταγράμμου θα πλαισιώσουν με μοναδικό τρόπο την εκδήλωση.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν να συγκεντρώσουν πολύ περισσότερο κόσμο από τις προηγούμενες χρονιές. Για το σκοπό αυτό επιτυχημένοι Πόντιοι καλλιτέχνες έχουν κληθεί να διασκεδάσουν τον κόσμο. Μεταξύ άλλων οι Ματθαίος Τσαχουρίδης, Αθανάσιος Σωτηριάδης, Γιώργος Κορτσινίδης, Κώστας Πουτακίδης, Χάρης Αθανασιάδης, Γιώργος Τσιλικίδης, Νίκος Πετρίδης Αλέξανδρος και Άκης Κοπαλάς, Γιώργος Παπαδόπουλος, Νίκος Μαυρίδης, Κώστας Κωστελίδης, Νίκος Σιδηρόπουλος και Σοφία Παρασκευοπούλου.

Για την διευκόλυνση του κόσμου, ειδικά για την γιορτή, θα εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων ανά 60΄ (Πλατεία Καράβου – Κατσιμίδι, Κατσιμίδι – Πλατεία Καράβου).

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ28
ΙΟΥΝΙΟΣ
2015
11:00
Η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» σας προσκαλεί στο 7ο Λάλεμαν...