24 Ιούνιος 2015, 18:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούνιος 2015, 18:36

11 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων

  • 11 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων
    Φωτ.: Nake Batec (EPA)

Με τις βάσεις για 11 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ γυρνάει στην Αθήνα ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στα Σκόπια με τον ομόλογό του Νίκολα Ποπόσκι (είναι η τέταρτη συνάντηση των δύο υπουργών), και οι δύο πλευρές συμφώνησαν τους τομείς πάνω στους οποίους θα εργαστούν.

«Νομίζω ότι οι Γενικοί μας Γραμματείς και οι Πολιτικοί Διευθυντές, από αύριο, θα εργαστούν για την υλοποίηση της συνεργασίας», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς εξειδικεύοντας το πού θα συνεργαστούν η Ελλάδα και η πΓΔΜ.

Όπως είπε, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα αφορούν τους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, του εμπορίου, των μεταφορών, της ενέργειας, της εσωτερικής ασφάλειας και δικαιοσύνης, αλλά και της αποκατάστασης των πολιτικών διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Από τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση Κοτζιά-Ποπόσκι δεν θα μπορούσαν να λείπουν ερωτήσεις σχετικά με το όνομα. «Πιστεύω ότι έχουμε μια δυνατότητα να κουβεντιάσουμε και να τα λύσουμε στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», εξήγησε ο Έλληνας υπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μια λύση».