24 Ιούνιος 2015, 17:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούνιος 2015, 17:42

Ιερά Σύνοδος εναντίον νεοπροτεσταντικής οργάνωσης

  • Ποιες αλλαγές δέχεται η Εκκλησία στο μάθημα των Θρησκευτικών
    (Φωτ. αρχείου)

Την αντίθεσή της εκφράζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τη νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» και την προσηλυτιστική δραστηριότητα την οποία αυτή φαίνεται να εμφανίζει.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι η οργάνωση προγραμματίζει για μία ακόμη χρονιά, από τις 8 έως τις 16 Ιουλίου, σύνολο ενεργειών με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή 8», που θα έχουν πεδίο δράσης τους νομούς Κιλκίς, Πέλλας και Ημαθίας.

«Η εν λόγω κίνηση, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη» προσθέτει η Ιερά Σύνοδος.

«Η “Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση", αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως “πνευματικά δεσμά αιώνων", όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει ότι στην πατρίδα μας “επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία"», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση.

Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ακόμα ότι οι ορθόδοξοι χριστιανοί –ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας– δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.