23 Ιούνιος 2015, 19:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2015, 19:14

Φρικιαστικές εκτελέσεις από τζιχαντιστές με κλουβί, ρουκέτα, εκρηκτικά

  • Φρικιαστικές εκτελέσεις από τζιχαντιστές με κλουβί, ρουκέτα, εκρηκτικά
    Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος

Έχει διάρκεια 7 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα και είναι μια ακόμα απόδειξη των φρικιαστικών μεθόδων που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος. Το νέο βίντεο που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες από τον κλάδο του ΙΚ της επαρχίας Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, δείχνει την εκτέλεση 16 ανδρών που παρουσιάζονται ως «κατάσκοποι».

Οι άνδρες που φορούν πορτοκαλί στολές λένε τα ονόματά τους στην κάμερα και μιλούν για λίγο. Χωρίζονται σε τρεις ομάδες και εκτελούνται με τρόπο που –μέχρι στιγμής– δεν έχει παρουσιαστεί σε άλλο βίντεο.

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τα βίντεο με τις εκτελέσεις ως κύριο όπλο προπαγάνδας.

Πέντε «κατάσκοποι» κλειδώνονται μέσα σε ένα ατσάλινο κλουβί το οποίο ανυψώνεται από το έδαφος και βυθίζεται σε μια μεγάλη πισίνα. Ο πνιγμός των ανδρών κινηματογραφείται λεπτό προς λεπτό από δύο αδιάβροχες κάμερες που έχουν προσαρμοστεί πάνω στο κλουβί.

Η δεύτερη ομάδα, που αποτελείται από τέσσερις άνδρες, μπαίνει μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ένας τζιχαντιστής εμφανίζεται στο πλάνο να κρατά μια αντιαρματική ρουκέτα. Η ρουκέτα πυροδοτείται και το επόμενο που φαίνεται είναι το αυτοκίνητο να καίγεται.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με την πιο φρικτή εκτέλεση. Ένας τζιχαντιστής φορά στους υπόλοιπους επτά «κολάρα» γεμάτα εκρηκτικά. Τα κολάρα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και πυροδοτούνται ταυτόχρονα, με την κάμερα να καταγράφει κάθε στιγμή.