23 Ιούνιος 2015, 14:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2015, 14:41

Καταζητείται ο επιχειρηματίας Άγγελος Μεταξάς για τη λίστα Λαγκάρντ

  • Καταζητείται ο επιχειρηματίας Άγγελος Μεταξάς για τη λίστα Λαγκάρντ

Οι δικαστικές Αρχές άσκησαν κακουργηματική δίωξη εναντίον του για φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ, καθώς το όνομά του είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Πλέον ο επιχειρηματίας Άγγελος Μεταξάς, γόνος της οικογένειας βιομηχάνων στον χώρο των αλκοολούχων ποτών, αναζητείται από την Οικονομική Αστυνομία που έχει και ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Καθώς ο επιχειρηματίας δεν εντοπίστηκε στο σπίτι του, το ένταλμα αναμένεται να μετατραπεί σε διεθνές ενώ ήδη έχει εκδοθεί σε βάρος του διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που θέτουν τον επιχειρηματία αντιμέτωπο ακόμα και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.   

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που πλέον βρίσκεται σε ανακριτή, 10,5 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν σε ελβετικό λογαριασμό του κατηγορούμενου μετά τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ. Σε βάρος του Άγγελου Μεταξά εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία ενώπιον του ανακριτή, η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.