23 Ιούνιος 2015, 13:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2015, 12:38

Προσαγωγές και συλλήψεις μετά τη συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη»

  • Προσαγωγές και συλλήψεις μετά τη συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη»
    Διαδηλωτές στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Συμέλα Παντζαρτζή)
  • Προσαγωγές και συλλήψεις μετά τη συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» 2

Σε προσαγωγές και συλλήψεις κατέληξε η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη», μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν μπροστά από το κτήριο της Βουλής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις 36 συνολικά προσαγωγές ατόμων που έγιναν από την ΕΛΑΣ, οι 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν νεαροί οπλισμένοι με ρόπαλα και φωτοβολίδες εισέβαλαν λίγο μετά τις 21:00 μπροστά από το περιστύλιο και πίσω από τα σκέπαστρο του φρουρού, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κατόπιν ακολούθησε συμπλοκή και οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους νεαρούς προς τις οδούς Πανεπιστημίου και Κριεζώτου.

Μεταξύ των πολιτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση –περίπου 10.000, τραπεζικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, αρχιτέκτονες, καταστηματάρχες και φοιτητές, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Η Καθημερινή– ήταν και πολλοί βουλευτές και εκπρόσωποι των τεχνών και της διανόησης.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Συμέλα Παντζαρτζή)

Εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε πως «η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση δεν είναι κομματική, ούτε διχαστική. Είναι ενωτική και στέλνει προς διάφορες κατευθύνσεις ένα πολύ βαρύ, ένα πολύ δυνατό μήνυμα: Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα μείνει Ευρώπη. Αυτό είναι το θέλημα του ελληνικού λαού».