23 Ιούνιος 2015, 12:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2015, 11:45

Σαμαράς, Φώφη και Θεοδωράκης πάνε Βρυξέλλες

  • Σαμαράς, Φώφη και Θεοδωράκης πάνε Βρυξέλλες

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν... στις Βρυξέλλες θα μπορούσε να είναι ο τίτλος. Κι αυτό γιατί σχεδόν όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας (πρωθυπουργός και αρχηγοί) βρίσκονται ή θα βρεθούν στη βελγική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται από σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη Γεννηματά, που πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη με τη νέα της θεσμική ιδιότητα, το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Αργότερα θα δει τον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Τζάνι Πιτέλα, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα πάρει μέρος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ωστόσο δεν αποκλείεται να μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα μία μέρα νωρίτερα (Τετάρτη), προκειμένου να συναντηθεί με τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς, ενώ στο περιθώριο της συνόδου αναμένεται να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού θα βρίσκεται την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και άλλους αξιωματούχους. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γιούρι Κατάινεν, αρμόδιο για τις επενδύσεις του πακέτου Γιούνκερ, καθώς και με προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και φυσικά στις Βρυξέλλες λόγω Συνόδου Κορυφής θα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.