22 Ιούνιος 2015, 21:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούνιος 2015, 22:09

«Μένουμε Ευρώπη» φωνάζουν οι πολίτες από το Σύνταγμα (φωτο)

  • Συλλαλητήριο Αθήνα: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • «Μένουμε Ευρώπη» φωνάζουν οι πολίτες από το Σύνταγμα (φωτο)
  • Συλλαλητήριο Αθήνα: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • «Μένουμε Ευρώπη» φωνάζουν οι πολίτες από το Σύνταγμα (φωτο)
  • «Μένουμε Ευρώπη» φωνάζουν οι πολίτες από το Σύνταγμα (φωτο)

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη νέο μεγάλο συλλαλητήριο με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη». Το διοργανώνουν κοινωνικές δυνάμεις που αντιτίθενται στη ρήξη με τους εταίρους. Οι πολίτες φώναξαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη, κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες.

Παρά το ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μεμονωμένοι διαδηλωτές κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι στο περιστύλιο της Βουλής ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες. Στη συνέχεια διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση, αλλά επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Λίγο νωρίτερα, στην πλατεία Συντάγματος, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 αντιεξουσιαστές που φωνάζουν συνθήματα κατά της Ευρώπης και του Μνημονίου, ενώ μεταξύ των συγκεντρωμένων σημειώθηκε μικροένταση και λεκτική αντιπαράθεση.

Όπως ξεκαθαρίζουν στο σημερινό τους κάλεσμα οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Μένουμε Ευρώπη», η πρωτοβουλία τους «ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα». Στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος παραβρέθηκε και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ και την ευρωζώνη.