23 Ιούνιος 2015, 19:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2015, 19:01

Ποντιακό ξεφάντωμα στο ετήσιο πανηγύρι του «Φάρου» Αγ. Βαρβάρας (φωτο, βίντεο)

  • Ποντιακό ξεφάντωμα στο ετήσιο πανηγύρι του «Φάρου» Αγ. Βαρβάρας (φωτο, βίντεο)
  • Ποντιακό ξεφάντωμα στο ετήσιο πανηγύρι του «Φάρου» Αγ. Βαρβάρας (φωτο, βίντεο)
  • Ποντιακό ξεφάντωμα στο ετήσιο πανηγύρι του «Φάρου» Αγ. Βαρβάρας (φωτο, βίντεο)

Οι Πόντιοι του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας έγιναν για μια ακόμα φορά το επίκεντρο του ποντιακού γλεντιού που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου στην πλατεία «19 Μάη» το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Η βραδιά ήταν μεγάλη τόσο από την άποψη της διοργάνωσης όσο και λόγω του κόσμου που πλημμύρισε την πλατεία. Από νωρίς έφταναν οικογένειες, μικροί και μεγάλοι, και έπαιρναν τη θέση τους γύρω από τα τραπέζια. Και από τις δυο πλευρές της πλατείας ασταμάτητα δούλευαν οι ψησταριές ετοιμάζοντας τα εδέσματα. Όμως μόλις ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα, κανείς δεν μπορούσε πια να σκεφτεί το φαγητό...

Τα εφέ και άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες της προέδρου του συλλόγου Σοφίας Σαββίδου στο γνώριμο για τους Πόντιους και μη πρόγραμμα, κάθε φορά μαγεύουν τον κόσμο. Και αυτήν τη φορά οι παρευρισκόμενοι έμειναν κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα.

Η κάμερα του pontos-news.gr κατέγραψε τα εντυπωσιακά στιγμιότυπα της μαγικής βραδιάς.

Το πανηγύρι των Ποντίων τίμησε με τη συμμετοχή του το χορευτικό του συλλόγου Δαμαριωτών Νάξου και σύσσωμο το Διοικητικό του Συμβούλιο.

Οι χορευτικές ομάδες του συλλόγου, όλες μαζί και ξεχωριστά, παρουσίασαν ποντιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση της (και) χοροδιδασκάλου Σοφίας Σαββίδου.

Ακολούθησε ξέφρενο ποντιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους Λάζο και Γιώργο Ιωαννίδη, Σταύρο Σαββίδη, Γιώργο Κεμεντζετζίδη, Χριστόφορο Κοσμίδη, Δημήτρη Τσούλφα και Σάββα Ηλιάδη.

Βίντεο, φωτογραφίες: Βασίλης Τσενκελίδης

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ20
ΙΟΥΝΙΟΣ
2015
21:00
Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» σας προσκαλεί το Σάββατο 20 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο...