23 Ιούνιος 2015, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2015, 10:03

Η άσβεστη φλόγα του ποντιακού πολιτισμού στο «4ο τη Περιστερί το λάλεμαν» (βίντεο)

Το «4ο τη Περιστερί το λάλεμαν» από την Ένωση Ποντίων Περιστερίου ολοκληρώθηκε αφήνοντας τόσο στα μέλη του συλλόγου όσο και στους παρευρισκομένους μια γλυκιά ανάμνηση. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το ΔΣ του συλλόγου, στηριζόμενο στην εθελοντική βοήθεια όλων των μελών του, διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή αναδεικνύοντας την ποντιακή παράδοση μέσα από το χορό και το τραγούδι.

Το Άλσος Ζωής στο Περιστέρι, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αυτή γιορτή, γέμισε ασφυκτικά από Πόντιους αλλά και πολλούς φίλους του Πόντου οι οποίοι προσήλθαν θέλοντας να βιώσουν ένα αυθεντικό ποντιακό γλέντι – και ο σύλλογος δεν τους απογοήτευσε. Όλα ήταν οργανωμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με σκοπό όποιος έρθει στην εκδήλωση να απολαύσει όμορφες, ξένοιαστες στιγμές.

Ποντιακοί σύλλογοι της Αττικής χόρεψαν χέρι-χέρι στέλνοντας μηνύματα ενότητας και αλληλεγγύης.

Τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου, του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου «Μιθριδάτης» και του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή λύρα» συμμετείχαν στο φετινό «τη Περιστερί το λάλεμαν» και για πρώτη φορά ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν μαζί ως ένδειξη ενότητας. Οι σύλλογοι με αυτή τους την πράξη έκαναν γνωστό πως ανάμεσα στους ποντιακούς συλλόγους πρέπει να υπάρχουν σχέσεις αγάπης, υποστήριξης, φιλίας αλλά και αλληλοβοήθειας.


Η έναρξη της εκδήλωσης και ο χορός των ποντιακών συλλόγων

Την εκδήλωση παρακολούθησε από κοντά ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση αναφέροντας πως η Ένωση Ποντίων Περιστερίου είναι ένας σύλλογος πρότυπο, αφού παίρνει ενεργά μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις της ΠΟΕ, ενώ ανήγγειλε την ημερομηνία αλλά και τον τόπο που θα διεξαχθεί φέτος το 11ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ.

Το ποντιακό γλέντι δεν άργησε να ανάψει, με τους Μίλτο Κυριλλίδη (λύρα, τραγούδι), τον Πόλυ Εφραιμίδη (τραγούδι), τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη (τραγούδι, λύρα, αγγείο), τον Νίκο Χατζηδαυιτίδη (νταούλι), τον Χρήστο Μαυρίδη (νταούλι) και τον Κώστα Φουλίδη (πλήκτρα) να κρατούν τα σκήπτρα της διασκέδασης.


Ποντιακοί χοροί στο «4ο τη Περιστερί το λάλεμαν»

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ20
ΙΟΥΝΙΟΣ
2015
21:00
Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου σας προσκαλεί στο «4ο τη Περιστερί το λάλεμαν» το Σάββατο 20...