14 Ιούλιος 2013, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 11:33

Σουτζουκάκια σμυρναίικα με σάλτσα γιαουρτλού

  • Σουτζουκάκια σμυρναίικα με σάλτσα γιαουρτλού

Το pontos-news.gr σας προτείνει σουτζουκάκια σμυρναίικα με σάλτσα γιαουρτλού, μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

Για τα σουτζουκάκια

  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 3 φρυγανιές μουσκέμενες σε νερό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. κοφτό κίμινο
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξίδι 
  • ½ φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για τη σάλτσα γιαουρτλού

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • πάπρικα, αλάτι και λίγο μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Στύβουμε τις φρυγανιές και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.
  2. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο γκριλ, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτλού με το στραγγιστό γιαούρτι, λίγο λάδι, πάπρικα και μπούκοβο για να γίνει όσο καυτερό θέλετε.
  4. Προτείνουμε να σερβίρετε τα σουτζουκάκια με ψημένες πιτούλες, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και τη σάλτσα γιαουρτλού.

Καλή σας όρεξη.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr