14 Ιούλιος 2013, 10:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:22

Με αφορισμό απειλεί τους βουλευτές ο Μητροπολίτης Σεραφείμ

  • Μητροπολίτης Σεραφείμ για την Ρεπούση και την Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απειλεί με αφορισμό του βουλευτές, που πρόκειται να ψηφίσουν τη ρύθμιση που αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο μητροπολίτης, σε μακροσκελή ανακοίνωση του, κάνει λόγο για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κατ΄εντολή του εβραϊκού λόμπι ενώ καλεί τους βουλευτές να αναλογιστούν την πολιτική τύχη της Μαριέττας Κουτσίκου-Γιαννάκου και του Γιώργου Καλού, των "αρχιτεκτόνων της εκδίωξης των κληρικών από τα σχολεία με την πνευματικά εγκληματική εγκύκλιο του ειδικούς τους γραμματέα, κ. Ράμμα".

"Κατόπιν των ανωτέρω που πλέον αποτελούν casusbeli για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος η καθ’ ημάς Ι. Μητρόπολις Πειραιώς, Φαλήρου και Αγ. Ιωάννου Ρέντη ανακοινώνει τα κάτωθι:

Καλεί άμεσα την Κυβέρνηση να αποσύρη το επαίσχυντο αυτό προδοτικό κατά του Γένους και απαράδετο νομοθέτημα το οποίο έχει ήδη καταδικάσει διά πεπαρρησιασμένων και δυναμικών δηλώσεων ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ο Β΄ και η Σεπτή Διαρκής Ι. Σύνοδος διά του εκπροσώπου αυτής Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου καταρρίπτοντες τα φλυναφήματα του δήθεν εκσυγχρονισμού.

Καλεί άμεσα τους Βουλευτές και εκπροσώπους του λαού, ιδιαίτερα της Α΄και Β΄ Περιφερείας Πειραιώς να δηλώσουν άμεσα την πλήρη αντίθεσή τους στο νομοθέτημα-συμφορά που θα προκαλέσει οπωσδήποτε την οργή του Θεού και θα γίνη αίτιο μεγάλων δεινών της Πατρίδος.

Δηλώνει προς πάσαν κατεύθυνσιν ότι Βουλευταί που θα το στηρίξουν με την ψήφο τους παύουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς διότι κατεπάτησαν τον Νόμο του Θεού.

Καλεί τους συγκεκριμένους Βουλευτάς να αναλογισθούν την πολιτική τύχη της τ. Υπουργού κ. Μ. Κουτσίκου-Γιαννάκου και του Πειραιώτη Υφυπουργού κ. Γεωργίου Καλού, των «αρχιτεκτόνων» της εκδιώξεως των Κληρικών από τα Σχολεία με την πνευματικά εγκληματική Εγκύκλιο του ειδικού τους Γραμματέως κ. Ράμμα.

Παρακαλεί αδελφικώς τους Αγιωτάτους Μητροπολίτας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να πράξουν τα όμοια για την αποτροπή αυτού του κακουργήματος.

Συγχαίρει δημοσία τον ακάματο αγωνιστή και φρυκτωρό Ιεράρχη Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΝ, ο οποίος ήδη εζήτησε την έκτακτο σύγκληση της Ιεραρχίας" αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Πηγή: news247.gr