21 Ιούνιος 2015, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούνιος 2015, 17:57

Μαραθώνια η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου

  • Μαραθώνια η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πάνω από πέντε ώρες κράτησε το διευρυμένο κυβερνητικό συμβούλιο, που ξεκίνησε στις 11 το πρωί στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο να δεχτεί η κυβέρνηση ακόμα και παράταση του προγράμματος υπό προϋποθέσεις.

O Γιώργος Σταθάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ουσιαστικά επανέλαβε τη χθεσινή του δήλωση, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση «δουλεύει για το καλύτερο, ώστε να έχουμε συμφωνία».

Κυβερνητική πηγή τονίζει ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, δείχνουν ότι «έχουμε μπει σε σοβαρή συζήτηση».

Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης υπό σαφείς προϋποθέσεις. «Η παράταση είναι και αυτή μια μίνι-συμφωνία, άρα συνεπάγεται δεσμεύσεις, αλλά δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε». 

Ξεκαθάρισε ότι η παράταση δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης. Μπορεί, όμως, να προκύψει. Ακόμη τονίστηκε ότι για να υπάρξει συμφωνία, πρέπει να καταγραφεί σαφής αναφορά για την απομείωση του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ