21 Ιούνιος 2015, 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2015, 13:37

Αισιοδοξία στη Χειμάρρα για ελληνική νίκη στις δημοτικές εκλογές

  • Αισιοδοξία στη Χειμάρρα για ελληνική νίκη στις δημοτικές εκλογές
    Το εκλογικό κέντρο του Φρέντη Μπελέρη στη Χειμάρρα (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

«Χωρίς νερό κάνουμε, χωρίς Ελλάδα δεν κάνουμε». Αυτήν την απάντηση έδωσε Xειμαρριώτης στην (μεταξύ σοβαρού και αστείου) απειλή του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ότι η πόλη δεν θα έχει νερό, αν οι κάτοικοι δεν ψηφίσουν τον «εκλεκτό» του Γιώργο Γκόρο. Τόσο η εθνική υπερηφάνια όσο και η πίστη για ελληνική νίκη στη σημερινή εκλογική μάχη είναι διάχυτη στους δρόμους της πόλης.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε, μιλώντας στο pontos-news.gr, ο υποψήφιος δήμαρχος της Χειμάρρας και εκπρόσωπος του ελληνικού μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ Φρέντης Μπελέρης.

Ωστόσο, έκανε λόγο και για φόβους για νοθεία –κατά πάσα πιθανότητα αφού κλείσουν οι κάλπες αφού δε θα υπάρχουν Έλληνες μειονοτικοί εντός των εκλογικών κέντρων– και προχώρησε σε καταγγελίες.

«Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των Ελλήνων Χειμαρριωτών για τις εκλογές. Περίπου 2.000 άτομα έχουν έρθει από ολόκληρη την Ελλάδα για να ψηφίσουν. Είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι για νοθεία και παραμένουμε σε εγρήγορση».

»Έχουμε δεχθεί καταγγελίες από Χειμαρριώτες, οι οποίες λένε ότι αστυνομικοί, με διακριτικά και μη, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, για να μη μας ψηφίσει», τόνισε ο Μπελέρης.  

Πάντως, το προεκλογικό κλίμα ήταν ήρεμο στη Χειμάρρα, λίγες ώρες αφότου είχαν ανοίξει οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Σε κάθε γωνιά της πόλης είναι εμφανέστατη η αισιοδοξία στα πρόσωπα αλλά και στις συζητήσεις μεταξύ των Ελλήνων μειονοτικών ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα καταδείξει μία νίκη του Μπελέρη.


Εικόνα από την παραλία της Χειμάρρας, έξω από το εκλογικό κέντρο του Φ. Μπελέρη

Η Χειμάρρα αποτελεί για μία ακόμα φορά σε δημοτικές εκλογές το «μήλον της Έριδος» μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων μειονοτικών. Σαφώς παίζει ρόλο η τεράστια σε έκταση (περίπου 50 χιλιόμετρα) παραλιακή έκταση του δήμου, η οποία αποτελεί το «φιλέτο» στη γειτονική χώρα.