20 Ιούνιος 2015, 15:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2015, 15:32

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε δεν επέτρεψε να ακουστούν οι προτάσεις μας

  • Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε δεν επέτρεψε να ακουστούν οι προτάσεις μας
    (φωτ. αρχείου)

Για το παρασκήνιο στο πρόσφατο Eurogroup του Λουξεμβούργου και για τη στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γράφει στους Irish Times ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι δεν του επετράπη να μοιραστεί τις ελληνικές προτάσεις με τους ευρωπαίους ομόλογούς του, καθώς κάθε γραπτή πρόταση ήταν μη αποδεκτή από τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

«Ίσως το πιο αποκαλυπτικό σχόλιο από κάθε άλλο υπουργό Οικονομικών έκανε ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ Μάικλ Νούναν. Διαμαρτυρήθηκε γιατί οι υπουργοί δεν είχαν γίνει κοινωνοί των προτάσεων των δανειστών πριν να τους ζητηθεί να συμμετέχουν στη συζήτηση», τονίζει ο Γ. Βαρουφάκης.

«Στη διαμαρτυρία του να προσθέσω τη δική μου: Δεν μου επετράπη να μοιραστώ με τον Νούναν ή με οποιονδήποτε άλλο υπουργό Οικονομικών τις γραπτές μας προτάσεις. Όπως, μάλιστα, επιβεβαίωσε αργότερα ο Γερμανός ομόλογός μας, κάθε γραπτή πρόταση σε υπουργό Οικονομικών, είτε από την Ελλάδα είτε από τους θεσμούς ήταν "μη αποδεκτή" καθώς θα έπρεπε να τη θέσει στην Bundestag αναιρώντας τη χρησιμότητά του ως διαπραγματευτικό χαρτί».